Obilježavanje 30. obljetnice pogibije stožernog brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana

0

Pod motom „Za Hrvatsku kao Tigar“, Krivi Put će u subotu, 17. veljače, obilježiti tridesetu obljetnicu pogibije stožernog brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana. Organizatori ovog sjećanja, Udruga ratnih veterana „Tigrovi“ i Grad Senj, najavili su početak okupljanja u 10:30 sati kod lokalne crkve. Komemoracija, koja uključuje polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitvu na Gavranovu grobu, zakazana je za 11 sati.

Nakon odavanja počasti, u župnoj crkvi BDM Snježne održat će se Sveta misa. Misu će predvoditi vojni biskup Jure Bogdan. Program se nastavlja u 13 sati ručkom u Društvenom domu „Bunjevac – Gavran“, gdje će se okupljeni moći prisjetiti života i djela Damira Tomljanovića – Gavrana, te izraziti zahvalnost za njegov doprinos u obrani domovine.

Ova obljetnica prilika je ne samo za sjećanje na hrabrost i žrtvu, već i za ponovno potvrđivanje vrijednosti koje su vodile branitelje tijekom Domovinskog rata. Gradske vlasti i udruga „Tigrovi“ pozivaju sve građane da se pridruže ovom događaju, odajući počast jednom od simbola otpora i borbe za slobodu Hrvatske.

L.O.