Obilježavanje Dana međunarodnog priznanja RH u KIC-u Lovinac

0

Lovinac će prigodnom svečanošću obilježiti Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Događaj će se održati 15. siječnja 2024. u Kulturno informativnom centru Lovinac, u maloj dvorani.

Sve će započeti u 17:30 sati Svetom misom za domovinu koja će se služiti u crkvi sv. Mihovila. Nakon mise, planirano je paljenje svijeća kod kipa prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, što će biti simboličan znak sjećanja i poštovanja.

Centralni dio programa odvijat će se u 18:45 sati kroz predavanje mr. sc. Ivana Kozlice, uglednog hrvatskog povjesničara i bivšeg visokog državnog dužnosnika. Tema njegovog predavanja bit će “Obrana Like ’91 i međunarodno priznanje Republike Hrvatske”. Ivan Kozlica je poznat po svom bogatom znanstvenom radu, uključujući i njegove knjige koje se bave temama vezanima za Drugi svjetski rat i Domovinski rat.

Kao gost predavanja nastupit će prof. Ante Nadomir Tadić Šutra, čime će događaj dobiti dodatnu težinu i značaj.

Za glazbeni dio programa zadužen je Katedralni zbor mladih iz Gospića, koji će svojim nastupom dodatno obogatiti ovu svečanost. Organizatori se nadaju velikom odazivu građana te pozivaju sve zainteresirane da svojim prisustvom uveličaju ovaj važan događaj za Lovinac i cijelu Hrvatsku.

L.O.