Obilježen blagdan Križevo u Perušiću

Perušić je danas slavio blagdan Uznesenja svetog križa, Dan općine Perušić. Zvuci budnice ulicama Perušića u izvedbi Limene glazbe DVD-a Otočac označili su početak svetkovine.  Tijekom  komemoracije u čast poginulih hrvatskih branitelja njihovoj žrtvi poklonili su se članovi Općinskog vijeća, predstavnici braniteljskih udruga i mnogi građani. Vijenci su položeni kod spomen-obilježja u središtu Perušića i podno zajedničkog križa u mjesnom groblju. Izaslanstvo Općine Perušić predvodili su zamjenik načelnika Drago Hećimović i predsjednik Općinskog vijeća Perušić Milorad Vidmar. Zbog pomanjkanja kvoruma nije održana najavljena svečana sjednica Općinskog vijeća jer su se u Općinskoj vijećnici našlo svega petero vijećnika.

Sveta misa održana je u Ccrkvi Uzvišenja Svetog križa koja je  i  ovoga puta bila je pretijesna da bi primila sve vjernike koji su željeli čuti riječ Božju. Svetu misu predvodio  je vlč. Mišel Grgurić, najmlađi svećenik Gospićko-senjske biskupije.

Nastavak ispod oglasa

U poslijepodnevnim satima održane su III.  po redu Perušićke igre razbibrige koje su okupile juniorske i seniorske  ekipe u brojnim igrama i starim sportovima. Druženje je nastavljeno uz mnoštvo delicija pripremljenih za posjetitelje i natjecatelje. Večeras će se od 17 sati susresti stari rivali, ekipe veterana i seniora NK Perušić. Poslijepodnevna misa najavljena je za 18 sati. U crkvi Uzvišenja Svetog križa predvodit će  je župnik fra. Ante Bekavac.

L.O.