Obilježen Dan policije u Policijskoj upravi ličko-senjskoj

0

U utorak, 27. rujna Policijska uprava ličko-senjska obilježila je Dan policije, koji se slavi 29. rujna, na dan Sv. Mihovila – zaštitnika policije. Tim povodom je kod Središnjeg križa na groblju Svete Marije Magdalene u Gospiću načelnik Policijske uprave ličko-senjske Željko Jurković sa suradnicima položio vijence i zapalio svijeće. Uz Policijsku upravu, vijence su položili i zapalili svijeće dožupan Ličko-senjske županije prof. Ivica Mataija i zamjenici gradonačelnika Grada Gospića Marta Grgurić i Ivan Biljan, sa izaslanstvima i gradonačelnik Grada Otočca, načelnici općina Perušić, Lovinac, Karlobag, Udbine, te  predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Potom je služena sveta misa zadušnica za sve poginule policajce koju je predvodio biskup Gospićko-senjske biskupije mons. dr. Mile Bogović.

Načelnik Policijske uprave ličko-senjske sa suradnicima položio je vijenac i zapalio svijeću na mjestu pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića na Plitvicama.

Na sam dan Sv. Mihovila izaslanstvo Policijske uprave ličko-senjske obići će sve pojedinačne grobove u mjesnim grobljima gdje su pokopani poginuli policajci.

LO/MUP