Obilježen Međunarodni dan volontera u Obiteljskom centru LSŽ

0

U Obiteljskom centru Ličko-senjske županije danas je obilježen Međunarodni dan volontera. Tim povodom organizirano je druženje s volonterkama i volonterima Obiteljskog centra Ličko-senjske županije. U Obiteljskom centru Ličko-senjske županije ove  godine volontiralo je 10 osoba, od čega su 8 volonterki i 2 volontera.

Ravnateljica Obiteljskog centra Ličko-senjske županije Suzana Svetić pozdravila je nazočne i između ostalog istakla:

– Zahvaljujem Vam se na Vašem trudu, predanosti i posvećenosti radu s djecom i mladima. Danas, na Međunarodni dan volontera, punu pozornost posvećujemo senzibilizaciji volontiranja kao oblika društveno korisnog rada. Obzirom da je  2011. godina proglašena Međunarodnom  godinom volontiranja, to je Vaš trud, nesebičnost i zalaganje, te doprinos to veći.  Zadovoljstvo djece s kojima ste radili, te s druge strane afirmacija volonterstva u Senju, pravi je izazov i poticaj da nastavimo i dalje dobru suradnju, ali i pronalazimo nove načine kako bismo svoja vrata otvorili još većem broju kako volontera tako i korisnika vašeg volonterskog rada.

– Koristim prigodu i pozivam  sve mlade osobe, željne da podijele svoja znanja i vještine s drugima, ponajprije s djecom, a koje su zainteresirane za volontiranje u Obiteljskom centru, da nam se jave! Također,  svi  mladi, u dobi od 13 do 30. godine života, ukoliko želite volontirati u kojoj od zemalja Europske unije, možete u Obiteljskom centru dobiti informacije o Programu „Mladi na djelu“. Volontiranje kao društveno koristan rad manifestira se u pomaganju drugima, prenošenju svojih znanja i vještina kako na djecu, mlade i obitelji i kao takovo nudi s jedne strane priliku da se iskaže humanost  na djelu, da se poduči vještinama i znanjima, a s druge strane nudi osobnu afirmaciju, veće poštovanje u društvu i sigurno dovodi do lakšeg zaposlenja, kazala je ravnateljica Svetić za Lika Online.

Lonline