Obilježena 20. godišnjica pogibije policajaca u mjestu Žuta Lokva

12

Danas, 24. kolovoza u 11 sati, u mjestu Žuta Lokva svečano je obilježena 20. godišnjica pogibije četvorice policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske, Policijske postaje Otočac, Policijske ispostave Brinje. Bila je to prigoda da se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obnove sjećanja na tragični događaj koji se dogodio na tome mjestu prije devetnaest godina kada su svoje mlade živote na oltar Domovine položili Dragutin Toljan (policijski službenik), Zdravko Vuković (policijski službenik), Vinko Krznarić (pripadnik pričuvnog sastava) i Milan Vranić (pripadnik pričuvnog sastava).

Uz preživjelog kolegu Darka Murata, okupljene mještane, obitelji poginulih branitelja, predstavnika županijskih, općinskih i gradskih vlasti, obilježavanju ove obljetnice prisustvovao je i načelnik Policijske uprave ličko-senjske Željko Jurković sa svojim suradnicima.

Prisjećajući se tragičnog događaja i obraćajući se prisutnima, načelnik Policijske uprave ličko-senjske poseban pozdrav uputio je preživjelom kolegi policajcu Darku Muratu, koji je bio svjedokom pogibije četvorice kolega i koji je i sam tom prilikom teško ranjen.

Nakon načelnika Policijske uprave ličko-senjske, okupljenima se obratio policijski general u mirovini mr.Željko Sačić, a na kraju zamjenik načelnika općine Brinje gospodin Joso Vuković.

Obilježavanje ove obljetnice, uz prigodnu molitvu i službu riječi predvodio je mons.dr.Mile Bogović gospićko-senjski biskup u suslavlju s vlč.Pejom Ivkić župnikom iz Brinja, Jezerana i Letinca i vlč.Josipom Štefančić župnikom na Plitvicama.

J.Ko.