Obitelj Dagtekin iz Rumunjske krstili dijete u Otočcu

0

Danas na 23.nedjelju kroz godinu, u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, svetu misu u 11,00 sati predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić – generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojoj propovjedi župnik je kazao: U današnjem evanđelju gledamo kako mnoštvo ide za Isusom. Ali za njega nije dosta to da ga tjelesno slijede  hodeći za njim. On traži da ga slijede u njegovu shvaćanju i životu, u životu po njegovoj poruci. A to znači uzeti križ poput njega. To znači doći u sukob sa svojom okolinom koja drugačije misli. Pa i najbližima. I u tom sukobu opredijeliti se za Krista. Isus nije dokinuo četvrtu Božju zapovijed prema kojoj moramo ljubiti i poštivati svoje roditelje. Kako da onda razumijemo njegovu riječ iz današnjeg evanđelja: “…”Tko ne mrzi svoga oca i majku… ne može biti moj učenike”? Isus je istočnjak i govori slikovito. Želi naglasiti ono bitno. Ne misli da bismo morali mrziti svoje najbliže, ali snažno ističe da nam se valja odlučiti za njega i dobro promisliti da li bez njega možemo postići vječno spasenje… Ako bi nam se nešto ispriječilo na putu nasljedovanja – pa bili to i vlastiti roditelji, valja ih zapostaviti, za svoje i njihovo dobro.

U zajednicu krštenih primljena je djevojčica Lina-Sara Dagtekin, kći Ozana i Ane rođ.Marković koji sada žive u Rumunjskoj, a i prvo dijete su krstili u Otočcu.

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama i s.Krešimirom Vuleta .

I.B.