Obiteljski centar Ličko-senjske županije – potpisana Povelja o suradnji i partnerstvu

0

Uz Grad Senj i Obiteljski centar Ličko-senjske županije imao je jučer razloga za slavlje. Prigodno obilježivši četiri godine svoga rada, održan je Skup stručnih izlaganja: „OBITELJSKI CENTAR – pomoć i podrška u zajednici“, na kojem  su svoje programe predstavili: ravnateljica Obiteljskog centra Primorsko – goranske županije, Gordana Stolfa, dipl. soc. radnica i psihoterapeutkinja, upoznavši nazočne s Programom radionica „Suradnjom do sretnijeg braka“, psiholog u Obiteljskom centru LSŽ, Danko Butorac, predstavivši Program „Izazovi roditeljstva“, te stručna suradnica Osnovne škole Perušić iz Perušića, pedagoginja Sandra Turina, koja je predstavila Program prevencije ovisnosti djece u osnovnoj školi „Korak naprijed“. Na Skupu su izlagali i ravnateljica Obiteljskog centra Ličko-senjske županije, Suzana Svetić, prof. defektolog – smjer PUP, davši prikaz rada Obiteljskog centra kroz četiri godine svoga postojanja, pravnica Centra za socijalnu skrb Senj, Neda Slavković, koja je govorila o stanju skrbništva, udomiteljstva i posvojenja na području Ličko-senjske županije,  voditeljica ureda Regionalnog info centra za mlade iz Rijeke, Romana Sanja Vladić koja je govorila o  značenju i ulozi info centara i info točki za mlade, te pravnik u Obiteljskom centru LSŽ, Drago Babić, koji je nazočne upoznao s radom Povjerenstva za djecu Ličko-senjske županije. Izlaganja su osim za stručnjake bila namijenjena i široj javnosti, a teme su obuhvatile gotovo sva područja s kojima se pojedinac ili obitelji susreću danas.

U Obiteljskom centru otvorena je i izložba dječjih radova „Senju, s ljubavlju“ polaznika Programa radionica „A što da radim?, pod vodstvom volonterke Obiteljskog centra, Ines Savatović. Izložbu je svečano otvorio dogradonačelnik dr. Miroslav Prpić, istaknuvši da neki od radova mogu i konkurirati za suvenir Grada Senja.

Najsvečaniji dio dana u Obiteljskom centru bio je  trenutak potpisivanja  Povelja o suradnji i partnerstvu Regionalnog info centra za mlade iz Rijeke, Grada Senja i Obiteljskog centra Ličko-senjske županije. Povelju su potpisali dogradonačelnik Grada Senja dr. Miroslav Prpić, Romana Sanja Vladić u ime Regionalnog info centra za mlade iz Rijeke i ravnateljica Obiteljskog centra Ličko-senjske županije Suzana Svetić, time je Obiteljski centar i službeno postao prva Info točka za mlade u Ličko-senjskoj županiji. Potpisivanjem Povelje, mladi u Senju i županiji dobili su još jedan sadržaj više, te im se time omogućuje besplatan pristup informacijama koje trebaju biti potpune, aktualne, točne, praktične i pristupačne. Besplatno korištenje Internetom, te savjetovanje moguće je dobiti u Obiteljskom centru, srijedom od 9.00 do 15.00 sati i četvrtkom od 12.00 do 18.00 sati.

Obiteljski centar Ličko-senjske županije radi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.00 do 16.00 sati, a utorkom i četvrtkom od 8.00 do 20.00 sati. Sve usluge su besplatne, a pružaju ih pravnik, psiholog i socijalna pedagoginja. Za one koji nisu iz Senja moguće je i telefonsko savjetovanje, sve kako bi svima u županiji pružili pomoć i podršku u suočavanju sa svakodnevnim životnim izazovima. Broj telefona na koji se možete javiti je 053/882-122.

LO