Obljetnica u harmoniji: koncert koji je spojio generacije na Trgu Stjepana Radića

Sinoć je na središnjem gradskom Trgu Stjepana Radića  u sklopu obilježavanja 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Medački džep“ i 530. obljetnice Krbavske bitke održan koncert. Mnoštvo građana uživali su u nastupima bendova „Opća opasnost“, Tiho Orlić, „Croatica“ i Klape  HRM Sveti Juraj. Izvođači su u odličnoj atmosferi izveli svoje najveće uspješnice i dobili snažan pljesak vidno raspoložene publike svih uzrasta i glazbenih ukusa.

Prva je nastupila Klapa Sveti Juraj. Toliko su bili odlično primljeni da su u većini izvedenih pjesama pjevali samo prvu strofu jer su refreni pripadali publici. Krenulo je s Lerom dok se pravi emotivni „cresendo“ osjetio u pjesmi „Moja Domovina“ hrvatskog Band Aida iz vremena Domovinskog rata. Sljedeći je nastupio pjevač i glazbenik Tiho Orlić, zatim „Croatica“ i „Opća opasnost“. Bodrili su ih slušatelji koji ne preferiraju njihov glazbeni izričaj, ali je dobra atmosfera, uz još bolji zvuk, učinila doista nezaboravnu atmosferu.

Nastavak ispod oglasa

Koncert se održao u organizaciji Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi u koordinaciji s Ličko-senjskom županijom.

L.O.