Očekuje nas oblačno vrijeme s kišom, u gorju moguć snijeg

0

Hrvatska će danas, prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), imati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, koja će najprije pogoditi zapadne krajeve zemlje, a do večeri će se proširiti gotovo posvuda. U višim gorjima postoji mogućnost susnježice i snijega navečer.

DHMZ upozorava da su lokalno obilnije oborine moguće, ponajprije na zapadu, dok se izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju poslijepodne u Dalmaciji. Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugoistočni, dok će u gorju biti jak, a u središnjim predjelima sjeveroistočni.

Na Jadranu će puhati jugo, umjereno i jako, a ponegdje i olujno. Meteoalarm je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku, osim krajnjeg istoka. Obalna područja izložena su riziku od obilne kiše, bujičnih poplava, pijavica i jakog vjetra.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva, dok će u istočnoj Hrvatskoj i Dalmaciji dosegnuti između 16 i 20 stupnjeva.

Za sutra DHMZ predviđa promjenjivo oblačno vrijeme s kišom u pojedinim dijelovima zemlje. U Dalmaciji se očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom, dok će u najvišim gorjima biti slabe susnježice i snijega. Popodne će biti sve više sunčanih razdoblja. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, na Jadranu povremeno i jak, a na krajnjem jugu prijepodne će puhati jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 3 i 8 stupnjeva, dok će na Jadranu biti između 7 i 11 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura bit će između 11 i 16 stupnjeva, a u gorskim krajevima niža.

L.O.