Očekuje nas pretežno sunčano vrijeme!

0

U utorak će u polju srednjeg i malo povišenog tlaka atmosfera na zapadu biti malo nestabilnija. No, najvažniji je dotok topline s jugozapada. U Slavoniji i Baranji gdje je u ponedjeljak bilo ispod 30 stupnjeva, u utorak će danju već biti toplije, oko 32. I ujutro 2 do 3 stupnja viša temperatura od današnje. A prevladavat će sunčano uz slab vjetar, javlja HRT.

U središnjoj Hrvatskoj u utorak također pretežno sunčano i vruće s najvišom temperaturom i do 32, a najnižom oko 16. Vjetar uglavnom slab jugozapadni. U sjevernim predjelima poslijepodne umjerena naoblaka, a uz granicu sa Slovenijom postoji i mala mogućnost kratkotrajne slabe kiše ili lokalnog pljuska.

Slično kao i u utorak poslijepodne u Gorskome kotaru. No i na zapadu zemlje većinom će biti sunčano, na sjevernom Jadranu i vedro. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, na otvorenom moru jugoistočni. More malo valovito, potkraj dana na otvorenom moguće umjereno valovito.

U Dalmaciji  sunčano, ali i stupanj-dva toplije nego danas uz najvišu temperaturu između 30 i 33 stupnja. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren jugozapadni, a more srednjeg Jadrana mirno do malo valovito.

Podjednako će u utorak biti i na južnom Jadranu – sunčano, vjetar slab, more uglavnom mirno, te najviša temperatura i do 33 stupnja. A najniža jutarnja između 20 i 23.

U srijedu u unutrašnjosti pretežno sunčano i vruće s temperaturom na istoku i u unutrašnjosti Dalmacije i do 35 stupnjeva. Puhat će slab i umjeren, na sjeverozapadu i u gorju na udare i jak jugozapadnjak. U četvrtak prolazno nestabilnije – uz promjenljivu naoblaku mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, ponajprije u središnjim i gorskim krajevima.

Danju temperatura niža, ali bi noć ponegdje mogla biti topla. U petak razvedravanje i ponovno vruće.

Na Jadranu u srijedu jačanje juga s kojim će na sjeveru biti i više oblaka, a u četvrtak uz promjenljivu naoblaku i mjestimičnih pljuskova i grmljavine. Jugo će u noći sa srijede na četvrtak ponegdje biti jako, a prema kraju četvrtka će oslabjeti. U petak opet pretežno sunčano uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, na sjeveru prolazno buru.

Za razliku od kopna, na Jadranu u četvrtak osvježenja neće biti, a ujutro će biti i vrlo toplo.

Već spomenuti dotok topline s jugozapadnjakom i jugom, najizraženiji će biti u srijedu, dok će na kopnu u četvrtak prolazno malo osvježiti. A idući vikend izgledna je još izraženija vrućina.

L.O./DHMZ