Odličan nastup Line Strilić: Tricom u posljednjim sekundama Ragusi donijela pobjedu

0

Na Gripama u Splitu ovoga vikenda odigrana je utakmica između KAŽL-a i dubrovačke Raguse. Posebno zapažen nastup bio je onaj gospićanke Line Strilić, koja je šest sekundi prije kraja tricom presudila pobjednika susreta. Domaće košarkašice imale su plus 1 (63:62), a onda je Lina Strilić pod prekršajem šutirala tricu i pogodila. Realizirala je i dodatno slobodno bacanje te je tako Ragusa imala plus 3 (66:63) četiri sekunde prije kraja utakmice.

KAŽL je na time-outu dogovorio zadnji napad, ali Jelena Ljubos nije uspjela pogoditi tricu i izboriti produžetak pa je tako u dramatičnoj završnici Ragusa odnijela bodove put Dubrovnika.

Tri su double-doublea postignuta na ovoj utakmici; dva Johnson i Božan u ekipi KAŽL-a, a jedan u Ragusi (Iva Todorić). One su uz Carmen Miloglav, koja je zaradila i pet osobnih pogrešaka, bile najbolje na utakmici. Ali ipak odlučujuće poene postigla je Gospićanka u dresu Raguse Lina Strilić kojima je dubrovački premijerligaš na svoj konto uknjižio nove bodove.

KAŽL – Ragusa 63:66 (19:19, 13:21, 11:11, 20:15)
KAŽL: G.Grizelj 8, Bešlić 2, Johnson 25, Ljubos 5, Božan 16, Turčinov, Pirjak 7, Ljubić, Rimac, Dominović, Pavić, Sokanović. Trenerica: Anita Rade
Ragusa: Strilić 13, Miliglav 6, Hajdin 10, Todorić 15, Vrsaljko 18, Ivanišević, Majstorović 4, Pavić, Tokić, Šarotić. Trenerica: Cvetana Matić

L.O.