ODO u Gospiću optužio dvoje osumnjičenika za prijevaru: “Pronašli ženu za udaju” i “skidali uroke” za gotovo 28 tisuća eura

Ilustracija

Dvoje hrvatskih državljana, u dobi od 55 i 40 godina, uhićeni su i osumnjičeni za počinjenje više prevara u ukupnom iznosu od najmanje 27.810 eura. Oni su jednom muškarcu “pronašli ženu za udaju”, dok su jednoj ženi “skidali uroke”, navodi se u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću.

Gospićko državno odvjetništvo izvijestilo je u četvrtak da se osumnjičene osobe terete za više kaznenih djela prevare, na širem području Ličko-senjske županije, te su stekli značajnu protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica.

Nastavak ispod oglasa

Postoji osnovana sumnja da su 55-godišnjak i 40-godišnjakinja od siječnja 2019. do veljače 2023. godine lažno predočili 54-godišnjaku da su mu pronašli buduću bračnu partnericu. Nakon toga, osumnjičenica se predstavljala lažnim imenom i obećavala sklapanje bračne zajednice s 54-godišnjakom, te je tražila novac. Oštećenik je više puta predao osumnjičenicima ukupno 5.810 eura, vjerujući da su namijenjeni njegovoj budućoj bračnoj partnerici, dok su osumnjičenici taj novac zadržali za sebe.

Osim toga, 55-godišnjak i 40-godišnjakinja također su osumnjičeni za prevare u vezi “skidanja uroka”. Osumnjičena 40-godišnjakinja se lažno predstavljala od početka 2020. do kraja 2021. godine, obećavajući 57-godišnjakinji da će joj “skinuti uroke i djelovati protiv vradžbina”, za što je tražila novac i zlato. Vjerujući u to, oštećenica je više puta predala osumnjičenicima ukupno 22.000 eura i zlatni nakit.

L.O.