Održana 26. “Lička večer” u Zagrebu

0

U petak je u Zagrebu u organizaciji Udruge Ličana “Vila Velebita” u prostorijama renomiranog restorana STIL EVENT organizirana tradicionalna 26. Lička večer.

Uz prisustvo mnogih uglednih Ličana, poduzetnika, liječnika, umjetnika i njihovih gostiju iz javnog i političkog života druženje je započelo u pravom raspoloženju i veselju.

Gost Vile Velebita bio je i ličko-senjski župan Ernest Petry te pojedini lički gradonačelnici i načelnici općina među kojima su bili gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac, kao i brojni uglednici te članovi Vlade i Sabora RH, a događaju je nazočio i ratni zapovjednik 9. gardijske brigade “Vukovi” general Mirko Norac.

Na početku druženja goste su pozdravili kratkim govorom predsjednik Udruge “Vile Velebita” Josip Milinković, poduzetnik iz Zagreba, izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministrica poljoprivrede u Vladi RH Marija Vučković, kojom prigodom su poželjeli gostima ugodno druženje, dok se u kasnijem dijelu večeri nazočnima obratio i ličko-senjski župan Ernest Petry.

Tijekom večeri predstavljen je i novi broj časopisa Vila Velebita čiji je glavni urednik posljednjih 18 godina Milan Vrkljan, profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i saborski zastupnik.

Uz veliki izbor izvornih ličkih jela i bogatu tombolu za dobru atmosferu pobrinuli su se brojni izvođači među kojima su nastupili „Bonus band“ iz Samobora koji je bio zadužen za glazbenu atmosferu, dok je dio ličkog etnosa predstavilo HKUD “Degenija” iz Gospića, a posebno oduševljenje Ličana izazvao je Boris Ćiro Gašparac. Približno oko 400 uzvanika i gostiju uživali su u cjelovečernjem programu koji je priredila Udruga Ličana iz Zagreba “Vila Velebita” pod budnom palicom voditelja programa Drage Asića i Miljenka Cvitkovića.

Posebna gošća bila je mlada pjevačica ličkih korijena Karla Krmpotić, dok je modnu reviju predstavila dizajnerice Slavice Čorak.

L.O.