Održana svečana sjednica Gradskog vijeća

0

Povodom Dana Grada Novalje u hotelu Liburnija održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novalje.

Uvodni pozdravni govor održao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Novalje prof. Aleksij Škunca.

Ovogodišnji gosti koji su svojom prisutnošću uveličali svečanu sjednicu bili su župan Ličko-senjske županije Milan Jurković, saborski zastupnik Darko Milinović, predsjednik Županijske skupštine Petar Krmpotić, dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci dr. sc. Heri Bezić, brojni načelnici i gradonačelnici prijateljskih općina i gradova, crkveni velikodostojnici te mnogi drugi.

Gradonačelnik Novalje Ivan Dabo u svom govoru osvrnuo se na vođenje grada kako u proteklih godinu dana tako i proteklih 19 godina, te se zahvalio svima koji su mu pomogli u uspješnom vođenju Novalje svih ovih godina.

Kako je to običaj, ovom prigodom dodijeljena su javna priznanja za 2012. godinu.

Plaketu Grada Novalje iz područja znanosti dobio je Ekonomski fakultet u Rijeci za višegodišnju suradnju i doprinos na izradi Strategije gospodarskog razvoja Grada Novalje.

Plaketu Grada Novalje iz područja gospodarstva Putničkoj agenciji ”Sunturist” iz Novalje za osobiti doprinos razvoju turizma na području Grada Novalje.

Godišnja nagrada iz područja gospodarstva Sebastijanu Vidušinu iz Novalje za osobit doprinos unapređenju i očuvanju drvene brodogradnje na području Grada Novalje.

Godišnja nagrada iz područja sporta Ivanu Dabu Peraniću iz Novalje za vrhunska sportska dostignuća.

M.Š.