Održane radionice u sklopu projekta ”Klimatske promjene u Lici”

0

Klaster Lika Destination održao je radionice u sklopu projekta pod nazivom “Klimatske promjene u Lici” čiji je cilj podići svijest o potrebama prilagodbe klimatskim promjenama kod sadašnjih i budućih turističkih djelatnika i poljoprivrednika u Lici. Projekt je sufinanciran je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a realizira se u suradnji sa Strukovnom školom Gospić i turističkom zajednicom grada Otočca.

Djelatnica Klastera Lika Destination, Anamaria Matulj, predstavila je učenicima ključne koncepte o važnosti sinergije između poljoprivrede i turizma. Kroz prezentacije istaknut je dubok utjecaj ove sinergije na održivi razvoj zajednice, posebno u kontekstu sve izraženijih klimatskih promjena.

Jedan od ključnih fokusa radionica bila je svijest o klimatskim promjenama i njihovom utjecaju na Liku. Učenici su imali priliku dublje razumjeti kako su klimatske promjene povezane s njihovim lokalnim okruženjem te kako aktivnosti u poljoprivredi i turizmu mogu doprinijeti smanjenju negativnih utjecaja na okoliš.

Ove radionice predstavljaju važan korak u obrazovanju mladih generacija o održivom razvoju i važnosti prilagodbe na klimatske promjene. Kroz integraciju znanja iz poljoprivrede i turizma te podizanje svijesti o ekološkim izazovima, ovaj projekt pruža temelje za buduće generacije koje će aktivno doprinositi očuvanju okoliša u regiji Like.

L.O./LD