Održiva budućnost u Plitvičkim jezerima: Solarni stolovi i klupe za posjetitelje

Nacionalni park Plitvička jezera, u sklopu svojih kontinuiranih nastojanja za poboljšanjem posjetiteljskog iskustva, uveo je inovativna rješenja koja su u skladu s potrebama i preferencijama gostiju. Prepoznajući sve veću upotrebu mobilnih uređaja među posjetiteljima, park je postavio pametne klupe i stolove na solarni pogon na ključnim lokacijama, uključujući Ulaz 1 i pomoćni Ulaz 2 – Flora.

Ovi novi dodaci pružaju udobno mjesto za odmor i omogućuju punjenje mobilnih uređaja pomoću solarne energije, što predstavlja korak prema modernizaciji usluga parka i osigurava besprijekorno iskustvo za posjetitelje.

Nastavak ispod oglasa

Uvođenje ove napredne tehnologije s solarnim pločama omogućava klupama i stolovima da tijekom cijelog dana koriste sunčevu energiju. Osim što smanjuju potrošnju konvencionalne energije i pridonose smanjenju emisije stakleničkih plinova, ove pametne klupe i stolovi su u skladu s misijom parka o održivom razvoju.

Osim praktičnosti, ova tehnološka inovacija unaprjeđuje iskustvo posjetitelja, omogućujući im da bez brige o ispražnjenim baterijama uživaju u prirodnim ljepotama parka. Ovaj spoj prirode i tehnologije pruža posjetiteljima mogućnost da u potpunosti cijene raskoš Plitvičkih jezera, ostvarujući neprekidnu vezu s prirodom.

L.O.