Okončan 359. Senjski mesopust

Foto Klub Senj

Vješanjem bezimene lutke, krivca za sve loše što se događalo u gradu pod Nehajem, okončana je jučer svetkovina 359. Senjski mesopust. „Suđenje i egzekucija“ lutke krive za sve nedaće događala se na Trgu Dvorac gdje se jučer okupilo mnoštvo ljudi, u dobnom rasponu od klinaca iz vrtića, pa do onih najstarijih.
Turistička zajednica Grada Senja, Grad Senj i Karnevalski odbor Grada Senja svečano zatvaranje 359. senjskog mesopusta upotpunili su „ićem i pićem“. Izostala je jedino poznata senjska bura, a program zatvaranja počeo je Mesopusnim druženjem u organizaciji Kluba maturanata senjske gimnazije i Senjske lige protiv raka na Pavlinskom trgu. Uz tople frite i kuhano vino svirali su dečki iz VIS “Bonaca”.
Maškarana povorka krenula je sa Lukobrana Sv. Ambroza do Trga Dvorac gdje je bezimeni Mesopust platio svoje grijehe. Za vrijeme javnog „vješanja“ predstavljen je novi broj humoristično – satiričnog lista ”Metla i škavacera”. Sve se ovo dogodilo uz tradicionalni senjski humor i poruku: „Mesopust biži, ki ča dobije nek drži”!

L. O.

Nastavak ispod oglasa