Omiljeni cvijet Ane Rukavine i u Otočcu

0

U devedesetak hrvatskih općina i gradova održava se akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ koju tradicionalno organizira Forum žena SDP-a. Prodajom tulipana prikupljaju se donacije za Zakladu Ana Rukavina.
Tako je i u organizaciji Foruma žena SDP-a GO Otočac danas da Trgu Dražena Bobinca upriličena ova humanitarna akcija. Jako samo zadovoljni odazivom na ovu akciju i zahvaljujemo se svim našim građanima na donacijama – rekli su nam iz Foruma žena SDP-a Otočac.
Spomenimo kako je “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” izvorna je humanitarna akcija Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a koja se provodi već godinama, kojom SDP doprinosi uspjehu rada ove Zaklade koja je započela s radom u prosincu 2006. godine kada je potaknula građane da se upišu u registar potencijalnih darivatelja koštane srži. Do danas je u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisano oko 50.000 dobrovoljnih darivatelja. Banka matičnih stanica krvi iz pupkovine „Ana Rukavina” osnovana je 28. ožujka 2007. godine na Anin rođendan.
Dražen Prša