Opasan nalaz tijekom zemljanih radova: U Gospiću otkrivena tromblonska mina

Jučer je u Gospiću, tijekom izvođenja radova s radnim strojem, iz zemlje izvađeno minsko-eksplozivno sredstvo. Nakon dolaska na mjesto pronalaska, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o tromblonskoj kumulativnoj mini, koja je uništena uz poduzimanje svih sigurnosnih mjera.

Policija upozorava da se ostavljena minsko-eksplozivna sredstva mogu zloupotrijebiti te da do njih mogu doći neovlaštene osobe, posebno djeca, što može rezultirati stradavanjima.

Nastavak ispod oglasa

Građani se pozivaju da se pridruže akciji “Manje oružja – manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju ilegalnih ubojitih sredstava i oružja bez sankcija. Protiv građana koji prijave oružje nadležnim tijelima neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Umjesto da sami donesu oružje u policijske postaje, građani se mole da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Stručni i osposobljeni policijski službenici preuzet će oružje kako bi se spriječilo njegovo aktiviranje i neželjeno ozljeđivanje.

Policija zahvaljuje građanima koji su se već uključili u akciju “Manje oružja, manje tragedija” te poziva ostale da slijede njihov primjer i uklone opasne predmete iz svojih domova kako bi osigurali sigurniju i sretniju budućnost za sve.

L.O.