Općina Brinje ulaže u budućnost: Potpisani ugovori za stipendiranje učenika i studenata

U Općini Brinje dogodio se važan korak prema poticanju obrazovanja među mladima. Načelnik Zlatko Fumić potpisao je ugovore o stipendijama s roditeljima učenika srednjih škola i studenata, osiguravajući financijsku podršku za nastavnu odnosno akademsku godinu 2023./2024.

Na natječaj, koji je bio otvoren za učenike srednjih škola i studente, odazvalo se ukupno 15 kandidata – 12 učenika srednjih škola i 3 studenta. U svjetlu ove inicijative, načelnik Fumić donio je hvalevrijednu odluku o odobrenju svih zahtjeva za stipendiju. To znači da će Općina Brinje u nadolazećoj školskoj godini stipendirati svih 12 učenika i 3 studenta. Učeničke stipendije iznosit će 80 eura mjesečno, dok će studenti primati 100 eura mjesečno.

Nastavak ispod oglasa

Načelnik Fumić je izrazio svoje zadovoljstvo ovom prilikom, poželjevši učenicima i studentima uspjeh u daljnjem školovanju. Naglasio je i važnost postizanja značajnih rezultata, ne samo za njih osobno već i kao ponos njihovih obitelji i cijele Općine Brinje. Ova odluka predstavlja značajan doprinos Općine Brinje u obrazovanju i podršci mladih talenata, potičući ih na ostvarivanje svojih akademskih i profesionalnih ciljeva.

L.O.