Karlobag osigurava sredstva za razvoj lovstva i zaštitu divljači

0

U uredu općinskog načelnika Općine Karlobag danas je održana svečana ceremonija potpisivanja ugovora o dodijeli financijskih sredstava između općine Karlobag i Lovačkog društva Grivna. Ovaj ugovor, čija vrijednost iznosi 5.308,91 eura, odnosno 40.000 kuna, dio je Programa razvoja lovstva Općine Karlobag za 2023. godinu.

Načelnik Općine Karlobag, Boris Smojver, i predsjednik Lovačkog društva Grivna, Tomislav Mataija, potpisali su ugovor koji će omogućiti izgradnju novih pojilišta za sitnu i krupnu divljač u okolici Karlobaga.

Načelnik Smojver istaknuo je važnost ovog ugovora u okviru nove inicijative za razvoj lovstva. “Ovo je prva godina Programa razvoja lovstva u Općini Karlobag, te su dodijeljena sredstva višestruko veća nego što su lovačka društva dosad dobivala putem Programa javnih potreba općine Karlobag,” rekao je Smojver.

Predsjednik Lovačkog društva Grivna, Tomislav Mataija, zahvalio je općini na dodijeljenim sredstvima i izrazio nadu za kontinuiranom podrškom. “Iskreno se nadamo da će se rad lovačkih društava na ovaj način pratiti i u sljedećim godinama,” izjavio je Mataija.

Ulaganje u razvoj lovstva smatra se važnim ne samo za očuvanje lokalne faune, nego i kao poticaj za gospodarstvo i turizam. Ova inicijativa također ističe važnost održivog upravljanja prirodnim resursima na području Općine Karlobag.

L.O.