Oprez u prometu: Moguć novi snijeg i ledena kiša!

U četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj uglavnom padati kiša, a u zapadnoj Slavoniji može biti i susnježice i snijega. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar pa će zahladnjeti. Jutarnja temperatura od -1 do 1 °C, a dnevna od 3 do 5 °C.

U središnjoj Hrvatskoj umjereno do znatno oblačno, uglavnom u noći i prijepodne povremeno sa slabim oborinama, i snijegom i kišom. Novi snježni pokrivač stvarat će se uglavnom u gorju, dok će se u nizinama snijeg, gdje ga uopće i bude, većinom topiti. Temperatura ujutro -3 do 0 °C, a poslijepodne 0 do 3 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gorskoj Hrvatskoj će povremeno padati snijeg, u Lici i kiša, pa treba pripaziti na poledicu. Na sjevernom Jadranu kiša će biti rjeđa, ponegdje će u Istri i posve izostati. Bura će oslabjeti pa će biti većinom slaba i umjerena, a na otvorenome moru puhat će umjeren sjeverozapadnjak. More malo do umjereno valovito, u početku još ponegdje i valovito. Temperatura zraka u gorju od -3 do 1 °C, a na moru ujutro od 4 do 8 °C, danju oko 10 °C.

U Dalmaciji promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu, uglavnom u malim količinama. Vjetar će okrenuti na zapadni i sjeverozapadni, na otvorenome moru umjeren. Temperatura ujutro od 4 do 9 °C, danju od 7 °C u unutrašnjosti do 12 °C na otocima.

Na jugu Hrvatske manje vjetrovito nego u srijedu. Jugo će oslabjeti i okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenljivo, ponegdje s kišom, češću prijepodne, ali ne i obilnu. Jutarnja temperatura od 5 do 9 °C, a dnevna od 10 do 12 °C.

I u nastavku će tjedna ponegdje biti slabih oborina, uglavnom u gorju, u petak i unutrašnjosti Dalmacije. Ponegdje ujutro magla, češće u subotu, a danju sunčana razdoblja. Dnevna temperatura će malo porasti, no još valja računati na hladna jutra, osobito u nedjelju. Početkom novoga tjedna ponovno se povećava vjerojatnost za oborine u većini krajeva.

Mjestimične kiše na Jadranu će biti i u petak, a zatim će do ponedjeljka biti većinom suho, uz sunčana razdoblja. Zapuhat će bura, umjerena i jaka pa će osobito u nedjelju i ponedjeljak biti i malo hladnije.

L.O./DHMZ