Organiziran ljetni kamp za mlade iz Gospićko-senjske biskupije

0

MODRAVE/GOSPIĆ – Osmu godinu za redom Studentski katolički centar) (SKAC) iz  Zagreba, pod vodstvom Družbe Isusove  u suradnji s biskupijskim povjerenicima za mlade Gospićko-senjske biskupije organizira ljetni kamp za mlade na rtu Ovanj, kod Pirovca, područje koje se naziva Modrave. Ime su dobile po modrom moru, nebu i maslinicima što dominiraju krajobrazom.

Kako nas je izvijestio mons. Tomislav Rogić, biskupijski povjerenik  za rad s mladima ovaj ljetni kamp traje 8 tjedana i  svaki tjedan izmjenjuju se grupe i voditelji. Svaki dan je ispunjen molitvom, sv. misom, društvenim igrama, radom po grupama na kojima se obrađuju različite vjerske teme, obrađivanjem maslina i popravljanjem suhozida. Boravak ima pomalo i Robinzonski karakter jer mladi sami kuhaju, snabdijevaju kamp pitkom vodom, brinu o čistoći i ukupnom funkcioniranju kampa. Skupina mladih iz Gospićko-senjske biskupije, njih osmero, boravila je na Modravama zajedno s 80 mladih iz čitave Hrvatske, pa i šire – Bosne i Hercegovine i Vojvodine. Duhovnici ovoga kampa su vlč. Tomislav Rogić, povjerenik za pastoral mladih Gospićko-senjske biskupije i vlč. Zoran Grgić, župnik u Dugoj Resi i povjerenik za mlade Karlovačkog dekanata.

Možda o boravku na Modravama najviše govori rastanak. Mladi koji se nisu prije uopće poznavali, odlaze plačući jer je tjedan tako brzo prošao, a bilo im je tako lijepo – nova prijateljstva, život s prirodom, ljetne radosti kupanja i igara u moru, upoznavanje i život s prirodom, razgovori u grupama pod zvjezdanim nebom, dakako pjesme nije nedostajalo, kao i Vesela večer u subotu, kada je svatko kroz šalu i pjesmu mogao izraziti kako je doživio Modrave…

M. S.