Oružane snage RH nastavljaju pomagati lokalnom stanovništvu

0

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske angažirani su i u subotu u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena, a tijekom protekla tri dana u pružanje pomoći bilo je uključeno 300-tinjak pripadnika i 30-ak strojeva i vozila Hrvatske vojske.

Od jutarnjih sati, pet pripadnika angažirano je u Brušanima pored Gospića s jednim radnim strojem za čišćenje snijega. Po završetku će se uputiti za Gračac gdje će biti angažirani na čišćenju puta do farme Deringaj.

Također, u Delnicama, Saborskom, Lovincu i Donjem Lapcu nekoliko pripadnika OS RH sa radnim strojevima angažirano je na čišćenju prometnica.

Od četvrtka, prvog dana angažmana pripadnika Hrvatske vojske na aktivnostima uklanjanja posljedica snježnog nevremena, u radove je bilo uključeno oko 280 pripadnika i 30-ak inženjerijskih strojeva i motornih vozila Oružanih snaga RH.
Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena na lokacijama gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija bilo najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.