Osjetite jedinstvene okuse i mirise Like u Zagrebu!

2

Stara je novost da Ličani svijet naseliše, a Liku ostaviše. Bez obzira na mnoge razloge ovakvih povijesnih mijena i migracija Ličani su posvuda dobro primljeni i štovani jer se ne tvrdi bez razloga da krševita polja podno „hrvatskog Olimpa“ Velebita stvaraju pomalo poseban soj ljudi jer je bolje biti Ličan, nego li dvoličan“!!! Tako je  u svemu što nosi atribut ličko.

Već treću godinu za redom u skopu manifestacije  „Advent u Zagrebu“ brojni posjetitelji ove manifestacije, koja je ocjenjena najboljom u Europi, mogu osjetiti okuse i mirise Like. U bogatoj i raznovrsnoj gastronomskoj ponudi Adventa u Zagrebu posebno mjesto zauzima Lička kuća. Osmišljena je s puno ljubavi i nostalgije  prema zavičaju i ličkoj hrani. Taj iskon i iskrenost osjećaju posjetitelji jer se gostima svakodnevno nude izvorne ličke proizvode: domaće kobasice, čvarke, ličke pole s basom i slaninom, rakiju, krumpir, zelje, sarmu…

Oglas

Ovdje nema moderne kemije jer su sve namirnice Ličke kuće  autohtone, stoposto prirodne, proizvedene bez aditiva i konzervansa i to je ono što ovu kućicu razlikuje od ostali. Takav pristup u prepoznali i brojni gosti koji se uvijek iznova vraćaju.

Iza ovog projekta stoji obitelj Brkljačić podrijetlom iz Trnovca kraj Gospića. Svakako najzaslužniji za kvalitetu hrane je otac Ivan. Skroman i  vrijedan Ivan je kao pravi Ličanin u sve ovo uložio isuviše vremena i ljubavi, a kada su neki željeli plagijatima zasjeniti Ličku kuću ubrzo su shvatili da to nije nimalo lak zadatak. Gastronomi i poznavatelji delicija te i takve vrlo brzo prokuže. Zato su mnogi plagijatori propali, ali je Lička kuća opstala. Ima li tu kakve tajne-pitali smo pomalo naivno. Dakako da nema nikakvih  tajni. Za svaku pohvalu je i to da je obiteljska firma Brkljačićevih registrirana u Gospiću, iako je Lička kuća smještena u Zagrebu.

Želite li uistinu probati nešto drukčije i nešto sasvim posebno – dođite u Ličku kuću, na samom početku Gajeve ulice – na južnom rubu Trga bana Jelačića. U sklopu Adventa u Zagrebu okuse Like u moći ćete kušati sve do 7 siječnja 2018.