OŠTARIJE: Misa za starije i bolesne

0

U svetištu Gospe od čudesa u Oštarijama u Ogulinskom dekanatu slavljena je u nedjelju 22. kolovoza misa za stare, bolesne i nemoćne. Misa se redovito služi na prvu nedjelju iza Velike Gospe i okupi brojne hodočasnike iz župa Ogulinskog dekanata. Misu je Ispred župne crkve Majke Božje a između zidina nekadašnje monumentalne katedrale služio  župnik i dekan ogulinski mr. Tomislav Rogić u suslavlju novog župnika Oštarija i upravitelja svetišta vlč. Antuna Luketića kao i župnika župe bl. A. Stepinca iz Ogulina fra Marijana Jelušića i župnika Josipdola vlč. Petra Šporčića. Liturgijsko pjevanje predvodio je mješoviti zbor Zagorja i Oštarija.

U propovijedi je dekan Rogić ističući želju mnogih za trajnom radošću istaknuo da se do tih uskih vrata raja ne dolazi lako, za to treba savladati vlastitu sebičnost. Potrebno je biti čovjekom a ne zaslijepljen lažima svijeta. Upoznajmo Gospodina čime čemo upoznati najbolje sami sebe, jer nikada se ne umire od traženja Boga od koga primamo pohvale ali i ukore. Kad nas zadesi bolest zapitajmo se je li to priprema Boga za naš vječni život. Na bol ljudsko biće se budi a istinu tražimo kod Boga a ne nadriliječnika, bioenergetičara ili magije. Kod traženja lijeka prvo se izmirimo s Bogom te ne dopustimo da nam bolest slomi dušu, jer nema zdrava tijela bez zdrave duše, zaključio je propovjednik te su zatim brojnim vjernicima udijelili sakrament bolesničkog pomazanja.

Oglas

Dekan Rogić na kraju mise je predstavio vjernicima novog župnika vlč. Antu Luketića, donedavnog katedralnog župnika u Gospiću a prije toga na pastoralnim službama u Generalskom Stolu, Vežici u Rijeci i Senju.

Zvonko Ranogajec