„Otac domovine“ zaslužuje svoj trg u Gospiću

0

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića „ispod novinarskog radara“ prošla je informacija koju je tada iznio dipl. ing. Mario Stilinović, vijećnik HDZ-a. Stilinović je predložio da se jedna od gradskih površina preimenuje u Trg dr. Ante Starčevića.

-Nalazimo se u godini kada slavimo 200. obljetnicu rođenja „Oca domovine“, tog velikana hrvatske političke misli. Stoga predlažem da se njegovu djelu dade na značenju i na način da taj velikan rođen nadomak Gospića dobije svoj trg.
Nedavno je na Trgu Stjepana Radića realizirana milenijska fotografija Šime Strikomana kada su upravo na čast Ocu domovine učenici i učitelji gospićkih osnovnih i srednjih škola svojim tijelima formirali lik toga velikana.
Da ne bi bilo nesporazuma, Stjepan Radić je također bio velikan koji se zalagao za hrvatsku samostalnost i koji je na taj način zaslužio časno mjesto u našoj povijesti. Nadam se da će Odbor za imenovanje ulica i trgova u Gospiću imati u vidu ove argumente, rekao je Mario Stilinović.

L. O.