Otkrivene nove činjenice o slučaju prevare s kupovinom goveda u Karlobagu

Prema ranijem izvješću Policijske uprave ličko-senjske, vlasnica tvrtke za uzgoj goveda prijavila je da je prevarena prilikom kupnje teladi preko internetskog oglasnika, što je rezultiralo gubitkom od 6650 eura. No, nova saznanja upućuju na to da prvotna priča nije u potpunosti točna. Točno je da se radi od steonim junicama škotskog goveda, a ne o teladi kako je navedeno.

Daljnjim istraživanjem slučaja, otkrili smo da je oštećena Karlobažanka pronašla goveda na internetskom oglasniku Njuškalo (oglas još uvijek aktivan: https://www.njuskalo.hr/govedarstvo/skotsko-govedo-krave-junice-oglas-38716001).

Nastavak ispod oglasa

Također, saznajemo da su prodavatelj i kupac imali nekoliko kontakata uživo te da je dogovoren transfer novca s računa PG-a oštećene na OPG osobe koja je novac uzela, ali goveda nije isporučila. Portal Lika online u posjedu je bankovnog izvadka koji potvrđuje navode oštećene.

Ovaj slučaj bitan je i zbog “pametnjakovića” na društvenim mrežama da se suzdrže od osuda i komentara na temelju neprovjerenih informacija, budući da su mnogi osudili oštećenu Karlobažanku zbog navodnog plaćanja na neviđeno, iako je jasno da ta priča nije točna.

Također, naš portal doznaje kako ovo nije prvi slučaj koji je policija zaprimila protiv osobe koja je prevarila Karlobažanku, ali njen oglas je i dalje dostupan i čeka nove žrtve.

L.O.