Otočac: 53-godišnjak počinio kazneno djelo iznude

0

Jučer, 20. srpnja policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom iz Otočca, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude na štetu bračnog para iz Otočca. On je u vremenskom razdoblju od 7. do 20. srpnja u više navrata ostavljao prijeteće poruke u poštanski sandučić oštećenima kako bi iznudio novac, u namjeri da pribavi protupravnu imovinsku korist. Oštećeni su sve prijavili policiji, koja je u sklopu kriminalističkog istraživanja poduzela višednevne prikrivene policijske mjere i radnje na temelju kojih je 53-godišnji počinitelj uhićen na mjestu izvršenja kaznenog djela.
Nakon uhićenja kod osumnjičenika je izvršena pretraga doma i drugih prostorija kojima se on koristi, kojom prilikom je pronađena automatska puška, 902 komada raznog streljiva, te 31 spremnik za streljivo. Navedene predmete je on  neovlašteno posjedovao, te su mu oduzeti uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću. Protiv njega podnosi se i Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

MUP

Oglas