Otočac – Bdjenje uoči Duhova

Večernju svetu misu u 18,30 sati uoči Duhova u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić – generalni vikar biskupije i župnik u Otočcu u zajedništvu sa don.Jurom Ladišić svećenikom u miru.

Na misi je bilo posebno svečano jer su četvorica odrasle djece Lorena, Anamarija, Uršula i Tomislav primljeni u zajednicu krštenih kako bih sutra na blagdan Duhova mogli pristupiti Prvoj Svetoj pričesti koja je u našoj župi.  Potom je  nastavljeno vjerničko zajedništvo u bdjenju uoči Duhova ili Pedesetnice – blagdana Crkve, kojim sve dobiva svoj početak, puninu i smisao. Čitanjem i promišljanjem Riječi Božje, pjesmom i molitvom okupljeni vjernici slavili su Boga Oca, Sina i Duha Svetoga, zahvaljivali za evanđelje nade, za plodove Duha – ljubav, radost i mir, za izlijevanje Duha Svetoga koji je očitovan, darovan i prisutan kao treća božanska Osoba.

Nastavak ispod oglasa

Daj nam milost vjerovati evanđelju nade, neka ovo bdjenje probudi u nama Očevu Riječ i vjeru u Isusa Krista… Vodi nas u svim situacijama prema svim ljudima i usadi u nas Kristov mir koji nam nitko osim Tebe ne može dati. Daj nam radost ostajanja u Isusovoj Riječi. Budimo svjedoci evanđelja nade u svojoj obitelji i župnoj zajednici – kazao je propovjednik mons.Šporčić.

Pučko pjevanje predvodile su s.Krešimira i s.Judita.

I.B.