Otočac – Bivši inžinjerci 133.brigade HV pomažu u razminiranju

0

Ličko senjska županija još uvijek ima 153,2 km/2 minski sumnjivog područja dok Gradu Otočcu još uvijek prijeti 31,6 km/2 minski sumljivog područja. Najnovija informacija danas dobivena u uredu gradonačelnika Otočca Maria Barkovića je da je u planu projekat razminiranja 20, 6 km/2., kazao je zamjenik ravnatelja za operativne poslove HCR Ante Brkljačić. Minski sumnjivo područje Ličko senjske županije obilježeno je sa 875 velikih i 902 male table, no i dalje su u tijeku brojni poslovi oko evidentiranja i kroz brojne projekte i karte minski sumljivih područja.

Sada smo u projektu razminiranja jednog velikog područja, pa smo zamolili pomoć gradonačelnika Barkovića i njegovog zamjenika Ostovića te bivše pripadnike inžinjerijske postrojbe 133. brigade HV, kako bi od njih iz prve ruke dobili još detaljnih podataka i što preciznije minska polja locirali. Uskoro krećemo sa projektom razminiranja Špilničkog polja, kazao je zamjenik ravnatelja za operativne poslove HCR Ante Brkljačić.

Dogradonačelnik Otočca Hrvoje Ostović kao koordinator za poslove razminiravanjana sastanku je istaknuo da su konkretno razgovarali o razminiravanju Špilničkog polja, jer je to zona koja je još ostala u neposrednoj blizini grada.
-„ sastanku i razgovorima su pridonijeli pripadnici inžinjerije 133. brigade HV koji su radili na miniranju odnosno razminiravanju i koji su ponudili zaista kvalitetne informacije. U planu je razminiravanje i u području Dabra“ – kazao je Hrvoje Ostović.

Dražen Prša