Otočac – Braniteljske Udruge obilježile Dan državnosti

1

Uoči sutrašnjeg praznika, Dana Državnosti RH predstavnici udruga proizašli iz Domovinskog s područja Grada Otočca, 133.brigade HV – pukovnici Davor Peitel, Ivica Brajković,bojnik Josip Grčević, Udruge PJP „Sokolovi 1991“ Milenko Kovačić – predsjednik, Tomislav Majetić – dopredsjednik i Ivan Bižanović tajnik – glavni policijski inspektor u miru, UHDDR – natporučnik Božo Bižanović, predsjednik županijske organizacije UDDRH-a, Udruge HVIDR-a predsjednik Nikola Cvitković, glavni policijski inspektor u miru danas su položili vijenac i zapalili svijeće podno spomen obilježja u spomen poginulim hrvatskim bojovnici te odali dužan pijetet u spomen na njihovu žrtvu . Bila je to prigoda evociranja sjećanja na najteže dane obrane domovine i na branitelje koji su svojim životima utkali temelje slobodne države Hrvatske.

„ Hrvatska sutra slavi Dan Državnosti i 21. godišnjicu hrvatske neovisnosti, a branitelji su na poseban način u temelje Domovine ugradili svoj život i zdravlje. Iako smo znali i znamo prepoznati pravednost i istinu, založiti se za nju, ostaje dojam da smo se umorili braniti istinu. Kad se govori o Domovinskom ratu, dozvoljavamo da nas uvjeravaju u čudnu pravednost koja vrijeđa istinu. Hrvatska je svojom nesebičnom žrtvom za Domovinu i obranom istinskih vrijednosti tijekom napada na nju ostala za mnoge osporavanim znakom. Ponosni smo na sva postignuća, možemo s optimizmom izraziti uvjerenje da će se RH i dalje uspješno razvijati kao moderna demokratska država, ravnopravna u zajednici država Europe i svijeta, kazao je Ivan Bižanović tajnik Udruge Posebne jedinice policije „Sokolovi 1991“.

-„ sutra je jedan od najvećih praznika u povijesti nove nam Hrvatske države i u čast toga dana i u čast žrtve koju smo dali i koju su dali hrvatski branitelji došli smo kao predstavnici udruga, predstavnici zapovjedništva koje je vodilo žestoke borbe za ovu slobodu, odati čast i priznanje na spomeniku svim žrtvama Domovinskog rata povodom Dana Državnosti. Treba reći za naredna obilježavanja ovoga dana i sličnih praznika da se organizatori tih obilježavanja trebaju sjetiti svih zaslužnih ljudi, ne samo udruga, jer ovo je praznik svih hrvata i to nije praznik samo određenih institucija i treba animirati šire strukture da se taj praznik veliča na onakav način kako to i zaslužuje“ – kazao je pukovnik Davor Peitel.

Dražen Prša