Otočac – I u mom gradu Vukovar svijetli

1

“Otočac za Vukovar ” – U povodu obilježavanja pada i stradanja Vukovara pripadnici Posebne jedinice policije „Sokolovi 1991“ – udruge proizišle iz Domovinskog rata, zapalili su svijeće kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Otočcu, u spomen i znak sjećanja na pretrpljene patnje svim žrtvama grada Vukovara tijekom agresije na Republiku Hrvatsku.

Vukovar je postao simbol za sva herojstva i žrtve Domovinskog rata, ali ne zbog imena grada, već zbog hrvatskih branitelja. Želimo da se Vukovar i njegove žrtve nikada ne zaborave i zato smo ponosni što se Danima sjećanja sve više priključuju i mlađe generacije, ona rođene nakon završetka Domovinskog rata.

Pozivamo i građane Grada Otočca i sve branitelje da večeras svijeće zapale i na prozorima svojih domova.
Posebno smo ponosni što je naš kolega i pripadnik naše postrojbe Mate Kostelac zvani „Maljutka“ položio život u Vukovaru za obranu naše Domovine.

Osim Vukovara, danas se obilježava i 20. godišnjica stradanja Škabrnje. Vukovar i Škabrnja će zauvijek ostati simbol hrvatskog otpora i žrtve. Branitelji i civili ubijeni su samo zato što su branili svoj dom. Žrtve Škabrnje i Vukovara svojim životima su svjedočili hrvatski nacionalni identitet i “naša zahvalnost za njihovu žrtvu mora biti trajna”.

Želio bih istaknuti da je s nama bio i naš duhovnik Udruge don Anđelko Kaćunko koji je predvodio riječi molitve ispred Spomenika poginulim braniteljima Otočca – kazao je predsjednik Udruge PJP „Sokolovi 1991“ Milenko Kovačić .

Vukovar je simbol žrtve Domovinskog rata, ali i hrabrosti i herojstva našeg naroda. Pamtimo Vukovar, ali pamtimo i Škabrnju, Saborsko, Lovinac, Čanak i sva ostala mjesta stradanja u Lijepoj našoj, poručio je tajnik Ivan Bižanović.

Vukovarske žrtve još vape za pravdom, “I reći ću vam samo jednu stvar Zapamtite Vukovar” – kazao je pod sloganom dopredsjednik Udruge Tomislav Majetić.

U izaslanstvu su još bili i Zdenko Kolak i Zoran Boljfetić.

( JC )