Otočac – Izviđači donijeli Betlehemsko svijetlo

0

Večeras, 17.prosinca u 18,00 sati u crkvu Presvetog Trojstva u Otočcu Betlehemsko svijetlo unijeli su izviđači odreda „Fortica“ i predali ga mons.mr.Tomislavu Šporčiću – generalnom vikaru biskupije i otočkom župniku koji je bio i predvoditelj misnog slavlja.

U ime Otočkih izviđača okupljenim vjernicima prigodnim govorom obratila se predsjednica odreda Višnja Kotvica .

Oglas

U svom nagovoru župnik je kazao: U došašću rado sjedimo pred upaljenom svijećom da počinemo u njezinu svjetlu. Svijeće su oduvijek imale osobitu privlačnu snagu na čovjeka. Svjetlo svijeće blago je svjetlo. Nasuprot vrlo jakoj neonskoj rasvjeti svijeća rasvjetljuje naš prostor samo djelomično. Ona ostavlja neke stvari u mraku. A svjetlo je toplo i ugodno. Svijeća nije neki funkcionalan izvor svjetla koji mora sve ravnomjerno obasjati. Naprotiv, ona daje svjetlo koje sa sobom već od samoga početka ima kakvoću tajanstvenoga, toplog, dragog. U svjetlu svijeće moguće je pogledati sama sebe. Tu ja blagim okom vidim svoju, često vrlo krutu realnost. U ovome nježnom svjetlu usuđujem se promatrati sebe, stati pred Boga i sebe Njemu izručiti. Tu mogu sama sebe prihvatiti.

Svjetlo svijeće ne samo da rasvjetljuje, ono i grije. Ono sa sobom donosi toplinu ljubavi u tvoju sobu. Ono tvoje srce ispunjava ljubavlju, koja je dublja i tajanstvenija od ljubavi ljudi s kojima se osjećaš povezan – kazao je propovjednik.

Nakon svete mise vjernici su sa Betlehemskog svijetla palili svoje svijeća, lampuše i fenjere te ih odnijeli svojim kućama.

/ bib /