Otočac – “Mucalo” osuđen i spaljen

1

Tradicionalno danas u Otočcu, u 16,00 sati ispred DVD-a krenula je karnevalska povorka u kojoj se okupio veliki broj djece i odraslih skupina, maskiranih i nemaskiranih a koji su se uputili na Gradski trg gdje su prisustvovali paljenju mesopusta. Ove godine mesopust zvani „Mucalo“ osuđen je za sve zlo i nedaće koje su se desile prošle 2010.godine.

Iako nije bilo suca i tužitelja koji su na radnom zadatku u Libiji, bila je porota koja je primila presudu elektronskom poštom iz Libije. Presudu je pročitala meštrica karnevala koja je nakon spaljivanja mesopusta ključeve Grada Otočca predala gradonačelniku Mariju Barković.

Kako je kazala „meštrica“ karnevala gradonačelnik je jedno vrijeme bio u mirovini, ali se sada ponovno mora uhvatiti posla, kako bi se ovo kukurikanje čim prije privelo kraju, dakle od danas više ne vladaju Gradom maske nego čelni ljudi – političari.

Na spaljivanju mesopusta okupilo se više stotina žitelja Otočca i okolnih sela. Turistička zajednica i ove godine pobrinula se da počasti s krafnama, a bilo je tu i piva, vina i sokova koji su se besplatno dijelili uz pomoć dečki iz DVD-a.

/ bib /