Otočac – Otpočela kiparska kolonija

0

Danas 19.srpnja u parku kod župne crkve Presvetog Trojstva otpočela je sa radom međunarodna kiparska kolonija gdje će se na osam kamenih blokova klesati povijesne osobe iz 9 – 15 stoljeća.

Ovo će biti uvodni, početni četverogodišnji ciklus oplemenjivanja kamenih blokova koje se  postaviti u park između crkve Presvetog Trojstva u Otočcu i župnog stana.

Oglas

Kako nam je rekao voditelja kolonije Šime Vidulin iz Pule (voditelja svih dosadašnjih kiparskih kolonija u Otočcu) cijeli projekt bi se realizirao u četiri godine, po osam kamenih blokova svake godine . Isklesani kameni blokovi neće se postavljali odmah na predviđena mjesta, već bi bili provizorno smješteni uz rub ograde.

Gospodin Vidulin kaže da je radostan što je u kiparskoj koloniji  ima ljude iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije i Hrvatske.Kiparska kolonija započela je danas a završava u nedjelju.  Najmlađem kolegi je 29 a najstarijem 78 godina.

Brojni znatiželjnici zaustavljaju se uz umjetnike željni informacija, a među njima zatekli smo i svećenika iz Švice, Brloga, Kompolja i Kutereva vlč.Milu Rajkovića u društvu s Josom Brajković predsjednikom Županijske komore Otočac, dok je predsjednik Katedre Čakavskog sabora pokrajine Gacka odgovarao na pitanja drugih novinara – suradnika.

I.B.