Otočac: Predstavljanje biskupijske spomenice

0

U petak, 28. svibnja o.g. – drugi dan Trodnevnice za pripravu svetkovine Presvetog Trojstva u Otočcu sv. Misu je predvodio i propovijedao fra o. mr. Draženko Tomić, kancelar biskupije . Koncelebrirali su župnik mons.  T. Šporčić i don. Jure Ladišić. Fra D. Tomić je u propovijedi istaknuo neizmjernu ljubav Božju od koje smo stvoreni i kojoj smjeramo. Božja ljubav nam se očitovala upravo po SInu Isusu Kristu koji nam je objavio tu istu Božju ljubav. Pozvao je vjernike da se ovih dana a posebno u nedjelju na sam dan svetkovine udube u Božju tajnu pa će i samo sudjelovanje i svetkovanje biti plodnosnije i radosnije.

Nakon sv. Mise u župnoj dvorani bio je program predstavljanje spomenice: gospićko-senjska biskupija – povijest i sadašnjost  povodom 10. obljetnice biskupije. Spomenicu su predstavili biskup mons. dr. MIle Bogović koji je napisao najveći dio (povijesni) dio spomenice, zatim je govorio mons. Tomislav Šporčić koji je napisao u spomenici  Stanju i perspektivama pastorala u Gospićko-senjskoj biskupiji od ustanovljenja (2000.) do danas (2010.) a o ratnim zbivanjima posebno pod vidom rušenja katoličkih crkvi – i drugih sakralnih objekata govorila je prof. Blaženka Ljubović, ravnateljica Muzeja u Senju. Fra mr. Draženko Tomić predstavio je tekst kojeg je napisao mons. Tomislav Rogić o radu s mladima u Biskupiji kroz ovih deset godina, posebno kroz vid rada s članovima Sabora mladih. On je i vodio čitavi program.

Čitavi program svojim skladnim pjevanjem pratio je pjevački zbor župe Presvetog Trojstva u Otočcu pod vodstvom prof. Branke Bernardi.

Veći dio sudionika kupio je spomenicu koja se za ovu zgodnu mogla nabaviti za 100 kn. Zahvaljujemo svim sudionicima, bilo da su sudjelovali u izlaganju, pjevanju ili samo praćenjem i slušanjem.

Ivan Bižanović

www.zupa-otocac.hr