Otočac, Stručno vijeće vjeroučitelja u biskupiji

1

Posljednje ovogodišnje stručno vijeće za vjeroučitelje Gospićko-senjske biskupije održano je 7. svibnja u Otočcu. U organizaciji Katehetskog ureda i predstojnika vlč. Nikole Turkalja, tajnice s. Robertine Medven te voditelja stručnih vijeća za osnovne škole Ane Biondić i srednje škole Darija Košćaka, radionice na temu “Uspješne komunikacije s učenicima i roditeljima„ za više od dvadeset vjeroučitelja održale su pedagoginja u Srednjoj školi Otočac Dijana Nikšić i psihologinja u osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana iz Otočca Danijela Jandrić.

Dobra komunikacija preduvjet je dobrih međuljudskih odnosa i važna je u osobnom i praktičnom životu. Zato je posebno važno poučiti vjeroučitelje novim znanjima i vještinama kao uspješno komunicirati s učenicima ali i njihovim roditeljima. Među važnijim elementima je neverbalna komunikacija kao i aktivno slušanje koje potiče sugovornike na aktivnije slušanje i razgovor, istaknuto je na susretu. Slijedilo je više radionica na tu temu kao i rasprava i zaključak.

Zatim su prezentirane dnevne pripreme vjeroučitelja Denisa Žunića i Bebe Romac koji su položili stručni ispit, dok je na kraju informacije iz Katehetskog ureda iznio predstojnik Nikola Turkalj. Animirani su vjeroučitelji za skori Papin posjet Hrvatskoj ali i za metropolijski susret vjeroučitelja koji će se održati 22. lipnja u Porečko-pulskog biskupiji u Labinu.

ika/bib