Otočac – Susret župljana Ličkog Lešća i Prozora

2

Večerašnjim misnim slavljem u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu započeo je program proslave Sv.Fabijana i Sebastijana – suzaštitnika župe Otočac i zaštitnika Gacke Doline te Dan Grada Otočca. Večeras su posebno pozvani župljani Ličkog Lešća i Prozora kojih se dobar broj i odazvao.

Svetu misu u 18,00 sati predvodio i propovijedao je vlč.mr.Marinko Miličević kancelar biskupije, uz suslavitelje mons.mr.Tomislava Šporčić generalnog vikara biskupije i otočkog župnika, don.Juru Ladišić svećenika u miru ( rođenog Lešćaranina ) i pastoralnog suradnika za slijepe i slabovidne, te đakona Dinu Rubčića.

Oglas

U svojoj propovjedi mr.Miličević je kazao: Sv.Augustin je kazao: Treba se bojati Gospodina koji svaki dan prolazi. Čovjek mora biti otvoren, među nama ljudima nitko nema vremena ni za sebe ni za drugoga. Čovjek bi se trebao voditi Gospodinovom mišlju. Danas je veliki nedostatak duhovnih zvanja to govorim kao dobar poznavatelj i animator duhovnih zvanja u biskupiji. Potičimo duhovna zvanja, po župama je potrebno moliti. Isus poziva a Marija odgaja. Molimo Oca nebeskog da potiče zvanja. Potrebno je u mladim ljudima potaknuti traženje Boga. Nedostatak je duhovnih učitelja. Koliko puta nam se čini da bi neki mladi mogao poći u sjemenište, a treba mu poticaj. Trebamo probuditi traganje za Bogom u mladim ljudima. Bez molitve svećeničko zvanje i čovjek ne može funkcionirati. Pokrećimo sve na dobro, budimo optimisti, svakodnevno se uključimo s Bogom. Svi smo odgovorni za zvanja i stariji i mladi – zaključio je vlč.Marinko.

Liturgijsko slavlje uveličao je crkveni zbor mladih predvođen s.Krešimirom Vuleta a za orguljama bila je Gabrijela Degoricija.

Nakon svete mise nastavljeno je druženje župljana Ličkog Lešća i Prozora u dvorani Pastoralnog centra uz puni stol kolača i pića.

/ bib /