Otočac – Svečano potpisivanje sporazuma o uzgoju i reprodukciji riječnog i bjelonogog raka

0

U okviru zajedničkog projekta, Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda -Otočac i Program Ujedinjenih naroda za razvoj – Hrvatska (UNDP) svečano će potpisati sporazuma o uzgoju i repopulaciji riječnog i bjelonogog raka, u prostorima Grada Otočca, Kralja Zvonimira 10, u Otočcu, u petak, 21. listopada 2011. s početkom u 11:00 sati.

Ugovor će potpisati gospodin Denis Lončar, ravnatelj Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda – Otočac i gospođa Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 140.000,00 kuna, od čega UNDP doprinosi 100.000,00 kuna iz sredstava nizozemske vlade, a Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda 40.000,00 kuna. Ova sredstva će se utrošiti na nabavu opreme, između ostalog mikroskopa za laboratorij u mrjestilištu te kompleta za fizikalno kemijsku analizu vode na terenu i laboratoriju te preinaku postojećih bazena u pokusne bazene ribnjaka – rastilišta.

Cilj projekta je obnova populacije autohtonih vrsta, riječnog i bjelonogog raka u rijekama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i ostalim zemljama koje se nalaze u okviru sličnog ekosustava.

( b )