Otočac – Uklanjanje stabala u gradskom groblju “Sv.Roka “

0

Dosta dugo prisutna problematika u centralnom gradskom groblju “Sv.Roka” u Gornjoj Dubravi, u Otočcu  vezana je uz uklanjanje stoljetnih stabala lipa, kestenova i borova. Svakodnevne i učestale pritužbe građana ponukale su upravu Komunalca d.o.o. Otočac da u suradnji s Gradom Otočcem koji i financira poslove uklanjanja stabala počne sa radovima. Navedena stabla stvarala su štete na spomenicima i grobnim mjestima tijekom nevremena pri čemu je prijetilo lomljenje i opadanje ogromnih grana, lišća i smole.

Nadamo se da ćemo uspješno realizirati sve ono što je moguće i davno započetu priču privesti kraju. Radove je obišao i gradonačelnik Grada Otočca  Mario Barković sa pročelnikom Jedinstvenog upravnog odjela g. Stevanom Uzelcem te su dali svoju podršku nastavku radova i realizaciji započetog.

Direktor Komunalca d.o.o. Otočac,  Nikola Dasović za navedene radove zadužio je rukovodioca RJ Zelenilo i groblja Ivanu Prpić, a koja u suradnji sa vatrogascima grada Otočca, firmom GTD Petrak iz Brinja i Hrvatskim šumama- šumarijom Otočac radove realizira u vremenski određenom i zakazanom roku.

Koordinator uređenja i održavanja javnih zelenih površina Barbara Prša predlaže da bi trebalo izraditi prijedlog uređenja novog zelenila unutar ovog groblja te adekvatnim izborom i smještajem biljnog materijala hortikulturno urediti prostor.

Felix