Otočki strijelci ponovno na tronu!

0

Na strelištu Sopać-Lokve kod Delnica održan je tradicionalni turnir u streljaštvu, „TT kup – dani grmljavine“ u organizaciji Hrvatsko časničkog zbora Rijeka i streljačkog kluba GSK Rijeka.

Specifičnost turnira je da se mogao koristiti isključivo pištolj u kalibru 7,62×25 ili 7,62 Tokarev (popularni Tetejac) i sve njegove varijante. Pucalo se dvije discipline i to 10 metaka precizno 25 metara i 10 metaka brzo 25 metara u kategorijama seniori i veterani. Na turniru je nastupilo oko 50 strijelaca iz 10 streljačkih klubova iz Zagreba, Rijeke, Karlovca, Splita, Šibenika, Bakra i Otočca.

U ukupnom plasmanu prvo mjesto je osvojila ekipa GSK Rijeka dok je drugo mjesto osvojila ekipa SK Fortica Otočac u sastavu Perica Rosandić, Denis Mrla i Zdravko Bogdanić. Treće mjesto pripalo je ekipi HČZ Rijeka. U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji seniori pobijedio je član GSK Rijeka Marin Matijević sa 163 kruga, njegov klupski kolega Alen Grbac osvojio je drugo mjesto sa 156 krugova dok je član SK Fortica Denis Mrla zauzeo treće mjesto isto sa 156 krugova, ali s lošijom zadnjom serijom.

U kategoriji veterani najbolji rezultat postigao je član SK Fortica Perica Rosandić sa pogođenih 164 kruga. Drugo mjesto zauzeo je član GSK Rijeka Hari Kukučević sa 158 Krugova, dok je treće mjesto pripalo članu SK Policajac iz Rijeke Franji Vidakoviću sa pogođenih 155 krugova.

L. O.