Otvorena “Plava staza” u Pećinskom parku Grabovača

0

U Pećinskom parku Grabovača, poznatom po svojim prirodnim ljepotama i bogatoj turističkoj ponudi, nedavno je otvorena nova poučna staza pod nazivom „Plava staza“. Ova staza, duga 4,5 kilometara, povezuje Pećinski park Grabovaču i rijeku Liku, pružajući posjetiteljima jedinstvenu priliku za uživanje u prirodi.

Plava staza dizajnirana je tako da bude dostupna svima. Nije tehnički ni kondicijski zahtjevna, pa šetnja traje oko sat i pol uz pauze za fotografiranje. Idealna je za obiteljske šetnje, a edukativni panoi duž staze tematski su posvećeni šumama, tlu i krškom reljefu. Prolazeći podno visokih krošnji, staza pruža ugodan hlad, čineći je savršenom za ljetne šetnje.

Oglas

Od početka godine, Javna ustanova koja upravlja parkom uložila je značajna sredstva u razvoj novih staza. Završetkom radova na Plavoj stazi, ukupna dužina novih staza u parku povećana je na 46 kilometara. Veliki interes posjetitelja i visoka posjećenost opravdavaju ova ulaganja, te se planiraju daljnji radovi na obogaćivanju sadržaja.

Posjetitelji Pećinskog parka Grabovača sada imaju još jedan razlog za posjetiti ovaj prekrasan dio Hrvatske, gdje mogu uživati u prirodnim ljepotama i edukativnim sadržajima koje nudi Plava staza.

L.O.