Otvoreni radovi na izgradnji vodovoda Pejice-Josinovac

0

U nazočnosti izvođača i nadzora radova, direktora i stručnih službi Komunalca d.o.o.Senj, otvoreni su radovi na izgradnji I faze vodospreme i spojnog cjevovoda Pejice-Josinovac.

Uz izgradnju kanalizacije u naselju Trbušnjak, vodovoda u Prizni i uređenje Parka Nehaj, riječ je o četvrtom velikom infrastrukturnom projektu koji se trenutno realizira na području Grada, a vrijedan je oko 2,3 milijuna kuna. Sa 90% iznosa financiraju ga Hrvatske vode, a sa 10% Komunalac putem sredstava Grada.

Oglas

Radovi u I fazi podrazumijevaju izgradnju vodospreme zapremine 200 m3 te spojnog cjevovoda u dužini od 300 metara. Izvođač radova, izabran na javnom natječaju, je tvrtka Vodogradnja d.o.o. iz Rijeke, a nadzor provodi tvrtka As Inženjering d.o.o. iz Senja.

Za ovaj projekt Grad Senj je ishodio je svu potrebnu dokumentaciju i riješio imovinsko pravne – odnose te je investiciju prenio na Komunalac. Radovi u I fazi projekta trebali bi biti okončani do lipnja iduće godine, a za II fazu, koja podrazumijeva izgradnju vodovodne mreže, još je potrebno ishoditi dokumentaciju.
Realizacijom ovog projekta sva veća naselja u Podgorju dobit će vodu.

A.P.