Otvoreno pismo Ivanke Polić glavnom uredniku “Glasa Koncila”

3

OTVORENO PISMO

Poštovani,

Oglas

U Glasu Koncila br. 24 donijeli ste oglas Vlade RH kojim se novcem poreznih obveznika plaćaju čiste laži i potpune neistine o tobožnjoj dobrobiti što pristupanjem Europskoj uniji očekuje građane naše zemlje. Svjedoci smo neviđenog političko-medijskog nasilja kojem smo izloženi s ciljem da pristanemo na sotonističku asocijaciju zvanu EU. S iskrenim i dubokim zgražanjem promatramo ovaj čin priključenja Glasa Koncila toj kampanji. Glas Koncila je dakle “povukao novac iz EU fondova”, kako je to danas popularno reći.

Ovom poganom reklamom sablaznuti su najviše oni najmanji, oni čistoga srca i siromašni duhom, oni čije je Kraljevstvo nebesko, oni koji se zbog svoje slabe pismenosti, utučenosti i svekolikog siromaštva ne mogu obraniti od ovakvih laži i nametanja. Ti isti uvijek nađu pokoju kunu da kupe Glas Koncila. Nisu zaslužili ovu obmanu. Dužni ste nam ispriku. Dužni ste bili razotkrivati djela mraka. Ako to niste uspjeli činiti, onda ste barem trebali velikim slovima napisati jasno i na vidljivom mjestu: PLAĆENI OGLAS.

Bili ste dužni odbiti ovu transakciju: naše povjerenje i odanost za prljavi novac! Ipak, nažalost, izgleda da se po prvi put u povijesti događa da Crkva u Hrvata ne stoji uza svoj narod. I obistinjuje se što je pisano da se ima dogoditi. Pozdravljam vas u nadi da ćete činiti dobro, kao što ste to činili prije ovih posljednjih vremena, vremena obnove Rimskog carstva.

Ivanka Polić