Outward Bound razmjena mladih okupila mlade Ličane i mlade iz europskih zemalja u Velikom Žitniku

U Edukacijskom centru Hrvatske škole Outward Bound u Velikom Žitniku ovaj tjedan okupilo se 18 mladih iz Francuske, Litve, Slovačke i 7 mladih Ličana, 2 djevojke i 5 mladića iz Gospića!
Mladi na projektu naziva “Creative tradition” razmjenjuju svoje tradicije, folklor i tradicionalne sportove, te se upoznaju s kulturom i običajima Ličkog kraja.
U suradnji s KUD Ante Starčević Gospić mladi su imale prilike vidjeti i isprobati Lički folklor, s kajak kanu klubom Gospić, mladi su kajakarili na Novčici, a danas posjećuju i memorijalni centar Nikole Tesle.
Program je započeo ovaj ponedjeljak 29.8., a traje do nedjelje 4.9. Svaki dan je potpuno ispunjen aktivnostima, mladi unaprijeđuju i svoj engleski, jer je engleski jezik komunikacije, a evo što kažu sudionici iz Gospića o iskustvu s programa:
“Jedno je sigurno, ovo će nam iskustvo ostati u dobrom sjećanju … Zahvalni smo što imamo priliku biti dio ovakvog novog načina učenja za bolje mlade generacije.”
Projekt se provodi uz potporu Erasmus+ programa Europske komisije, a Outward Bound daje sve od sebe da još puno ovakvih mogućnosti pruži mladima u budućnosti.
L.O/L.N.