Ovaj vikend se održava 34. Plitvički maraton

0
Foto: 3sporta.com

Među trkačima prozvan „najljepši i najteži maraton na svijetu“ 34. puta Plitvički maraton zaposjest će NP Plitvička jezera. Započinje ovoga vikenda kada će tisuće ljudi pohrliti u Sportski centar Mukinje gdje se nalaze start i cilj ove sportske manifestacije. UZ nacionalni park „prvi među jednakima“ je AK „Maraton 2000“ iz Karlovca  i njegov direktor Rober Franjković, dugogodišnji trkač i uspješan sportski djelatnik.

-Sljedeći, prvi vikend u lipnju na Plitvičkim jezerima tradicionalno je rezerviran za trkače i maratonce. Tako je i ove godine kada se održava 34. Plitvički maraton. Cijeli vikend bit će u znaku trčanja i sportskog druženja, a glavnina programa se odvija u subotu poslije podne i nedjelju u jutarnjim i prijepodnevnim satima. U subotu je na rasporedu utrka na 5 km i dječje utrke, dok je u nedjelju u 9 sati start maratona i polumaratona, uz utrke maratonskih štafeta. Na ovaj način Maraton EXPO u ŠRC Mukinje traje od petka u 12 do nedjelje u 16 sati. Ukupno ćemo vidjeti oko 2000 natjecatelja, pridošlih iz 40 država svijeta. Uz domaće trkače najbrojniji su natjecatelji iz Mađarske, Slovenije, Slovačke, Srbije i BiH. Ovoga petka od podneva  preuzimaju se startni brojevi i startni paketi, rekao nam je Robert Franjković.

Vremenske prognoze su povoljne, ali niti ranijih godina maratonci nisu odustajali od utrke, čak i onda kada ih je cijelo vrijeme pratila kiša.

L.O.