Ove nedjelje počinje međunarodni volonterski kamp Hrvatske škole Outward Bound u Velikom Žitniku!

Od 14. do 28. kolovoza ove godine Hrvatska škola Outward Bound organizira dvotjedni kamp Europske volonterske službe pod nazivom „Build Up!“ koji će okupiti 24 mladih volontera između 18 i 30 godina iz 8 različitih zemalja – Makedonija, Španjolska, Italija, Estonija, Latvija, Njemačka, Bugarska i Grčka.

Volonteri će na ovom kampu učiti o prirodi, biljnim i životinjskim vrstama Ličkog kraja, orjentaciji i snalaženju u prirodi, izradi predmeta od drveta, ostaviti iza sebe korisne stvari za sve buduće polaznike Outward Bound programa, djecu i mlade.

Nastavak ispod oglasa

Volonteri će upoznati Ličke prirodne znamenitosti, posjetiti pećinski park Grabovača te se iskušati u penjanju na stijenu Oteš popraćeno nizom timskih aktivnosti i izazova.

„Kamp se održava uz potporu Europske Volonterske Službe Erasmus+ programa Europske komisije, a mladim volonterima pružit će priliku da nauče mnogo toga o flori i fauni ovoga područja, radu s drvetom, očuvanju okoliša, kreativnom učenju, radu u internacionalnom okruženju i još mnogo toga. Ovo je idealna prilika da mladi spoznaju važnost ostavljanja pozitivnog traga iza sebe za buduće generacije.“, izjavljuje voditeljica projekta i potpredsjednica udruge Lana Novosel.

Od sredine srpnja ove godine, stara školska zgrada koju je udruga dobila na korištenje preuređena je u edukacijski centar i službeno otvorena, potpuno opremljena i spremna za nove generacije polaznika kojima će biti polazna i završna točka na programima, gdje će moći ostaviti svoj doprinos u korist budućih polaznika.

Hrvatska škola Outward Bound djeluje već deset godina u cijeloj Hrvatskoj. Dio je svjetskog branda Outward Bound International, koji je vodeći u programima iskustvenog učenja kroz pustolovne aktivnosti u prirodi. Udruga se ponosi brojem od preko 2500 polaznika koji su u posljednjih 10 godina iskusili njihove izazovne programe, a otvorenjem centra u Velikom Žitniku, veliki broj djece i mladih iz Hrvatske i cijelog svijeta imati će prilike upoznati Lički kraj kroz Outward Bound programe.

L.O./L.N.