Ovogodišnji BOŠT nije omela niti kiša, trkači impresionirani vinjetama krajobraza Like i Primorja

Treća po redu utrka Baške Oštarije Trail održana danas na tome velebitskom platou ispunila je sva očekivanja. Ovo je jedina utrka koja povezuje najatraktivnije dijelove Srednjeg Velebita, lički dio Velebita s onim primorskim jer su se staze i danas trčale uz spektakularni pogled na Karlobag, Pag i cijeli Velebitski kanal. Nadomak Hostela Baške Oštarije na startnoj liniji okupili su se svi natjecatelji da bi se nakon nepuna dva kilometra kod planinarske staze za vrh Kiza razdvojili na dvije dionice: Četiri vrha duljine 11 km, s usponom od + – 750 m i staza Family time duljine 7 km, uz uspon +- 150 m. U ovogodišnjoj utrci startalo je 138 natjecatelja iz Hrvatske, Norveške i Njemačke.

Uoči starta natjecatelje i brojnu publiku pozdravio je Marko Pražić, predsjednik AK „Velebit 2001“. Dionice s prelijepim pogledima na Velebit i Primorje trčali su vremešni sportaši, ljudi u najboljim godinama, djeca i kućni ljubimci. Organizatori su na obje dionice za takmičare imali pripremljenu okrjepu, vodu i voće, pratili su ih timovi GSS-a i sanitetsko vozilo. Obje staze prolazile su preko vidikovca „Kubus“ na gotovo 1000 metara nad morem. Utrku je pri kraju poškropila ljetna kiša na koju se nitko nije obazirao.

Nastavak ispod oglasa

Stazu duljine 11 kilometara prvi je prošao Dane Opara iz HPD Mosor, s vremenom 1:13:24, dok je Filip Radoš iz Korenice bio najbolji na stazi Family Time duljine 7 kilometara. Sve sudionike je nakon utrke čekao ručak, grah i sarma, pivo, sokovi i štrudla. Pobjednika staze “Četiri vrha” očekuje nagrade u obliku bona za kupovinu sportske opreme u iznosu od 150 eura. Sponzor i generalni pokrovitelj ovogodišnjeg BOŠT-a opet je bila Općina Karlobag.

L. O.